top of page

NOTÍCIES

March press release
Olives on Wood Background

Plastic Free Balearics llança una nova convocatòria perquè 15 empreses HORECA de Mallorca redueixin o eliminin el plàstic d’un sol ús

Quan es compleixen quatre anys des de la publicació de la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears, Plastic Free Balearics llança una nova convocatòria per tal que empreses i organitzacions del sector HORECA puguin certificar-se de forma gratuïta fins a finals de setembre del 2022, gràcies al suport de CaixaBank i Fundació Sa Nostra.

 

Aquesta iniciativa és un dels nou projectes mediambientals de Balears elegits en el marc de la 'Convocatòria de Medi ambient 2022', posada en marxa per CaixaBank i Fundació Sa Nostra. La iniciativa de Save the Med ha estat seleccionada per la seva capacitat d'actuar a pro de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i l’economia circular.

equipo Plastic Free Balearics.jpeg

En total, 67 establiments del sector HORECA ja tenen aquest segell de qualitat en matèria de prevenció de plàstics d'un sol ús que compta amb el suport del Govern Balear, 
5 de mayo de 2022

La certificació Plastic Free Balearics ha aconseguit suprimir 16.394 kg de residus plàstics a tot el territori balear durant la fase pilot de 10 mesos, segons han anunciat els seus responsables a la presentació de resultats de la iniciativa, celebrada avui a Palma. En total, gairebé 760.000 ampolles de plàstic (de 33 cl) han estat eliminades de la cadena de subministrament durant aquest període.

IMG_20220426_173823.jpeg

Ahir va tenir lloc a la Universitat de les Illes Balears (UIB) el Seminari per al desenvolupament de solucions alternatives als plàstics d’un sol ús en la indústria turística basades en I+D+i, primera jornada celebrada en el marc de la col·laboració entre Plastic Free Balearics i la UIB per fomentar la investigació i el desenvolupament de solucions innovadores en aquest àmbit. 27 d'abril 2022

Per part de la UIB, va participar en el seminari Loren Carrasco, vicerectora d’innovació i transformació digital de la UIB, qui va refermar el compromís de la universitat per fomentar aquest tipus d’actuacions: “Farem tot el possible per cercar sinergies amb fundacions com Save The Med i altres sectors per intentar trobar iniciatives interessants i projectes que ens ajudin a millorar o resoldre la situació que tenim actualment”, va afirmar.

Ilustraciones-guia-alternativas-plasticos-arena-07.png

Plastic Free Balearics alerta sobre falses solucions i proposa alternatives “honestes” en el primer aniversari de la prohibició balear de plàstics d'un sol ús
16 de març, 2022

La iniciativa de certificació llança una guia adreçada al sector HORECA per facilitar la presa de decisions de compra amb menys impacte ambiental. Des del juny de 2021, Plastic Free Balearics ha certificat 49 establiments, que preveuen eliminar gairebé 6 tones de residus plàstics de la cadena de subministrament.

CERTIframe.png

La Certificació Plastic Free Balearics ja ha aconseguit l'eliminació de 94.000 ampolles de plàstic
25 Novembre, 2021

En el marc de la Setmana Europea de la Reducció de Residus, Plastic Free Balearics presenta els resultats preliminars de l'impacte de la primera etapa de certificació, un segell de garantia de qualitat ambiental que facilita la reducció de plàstics d'un sol ús enfocat a les empreses del sector HORECA. Fins ara, s'han aconseguit avaluar 44 empreses, de les quals 4 són cadenes hoteleres, donant un total de 93 establiments. Només comptant els socis ja adherits, s'ha aconseguit l'eliminació de 93.818 ampolles de plàstic, i es preveu una reducció de 4.383 kg de residus de plàstic de la cadena de subministrament.

Screenshot 2021-06-19 at 10.47.59.png

Llançament del nou programa de certificació 
21 Juny, 2021

‘Plastic Free Balearics’ convida a les empreses del sector *HORECA de les quatre illes a convertir-se en ‘Plastic Free Guardians’ mitjançant una escala d'1 a 5 estrelles. Enguany la certificació es troba en fase pilot, desenvolupant i provant eines com una App i una guia de solucions per a facilitar a les empreses la substitució de plàstics per alternatives veritablement sostenibles que no contaminen l'entorn. Posarà a la disposició de les empreses certificades un full de ruta personalitzat a més d'un toolkit de comunicació per a ajudar amb activitats de màrqueting.

Net Bag and Glass Jars

Llei de Residus Balear
19 Març, 2021

La certificació Plastic Free Balearics dóna la benvinguda a les noves prohibicions de la Llei de Residus Balear i reclama al Govern mesures contra els bioplàstics, per evitar falses solucions. La iniciativa de certificació, més ambiciosa que la pròpia llei, pretén ajudar a les empreses del sector HORECA de les Illes Balears a eliminar els plàstics d'un sol ús substituint-los per "alternatives honestes".

Nota de Premsa
2 horizontal.png

Plastic Free Balearics
25 Novembre, 2020

Dues fundacions ambientals de les Illes Balears s'uneixen en una nova certificació per eliminar plàstics. IbizaPreservation i Save the Med desenvoluparan "Plastic Free Balearics" de manera conjunta per ajudar a empreses de totes les illes a treure els plàstics d'un sol ús.

bottom of page