top of page

PREGUNTES FREQÜENTS

Què és la certificació?

La Certificació Plastic Free Balearics (PFB) és un segell de garantia de qualitat ambiental de les operacions d'empreses del sector HORECA la finalitat del qual és reduir i eventualment eliminar l'impacte dels residus plàstics d'un sol ús a les quatre Illes Balears. Amb la certificació aspirem a fer costat a aquestes empreses en la transició cap a una economia circular, zero residus i posicionar-les com a líders a l'avantguarda de la protecció i regeneració de les nostres illes i els seus mars.

A qui es dirigeix?

A totes les empreses del sector HORECA de les Illes Balears: hotels, restaurants, cafeteries, bars, gelateries, clubs, servei d'àpats, esdeveniments, mercats, clubs esportius, vaixells i totes les empreses que ofereixen menjar i beguda i que volen fer passos per reduir la seva petjada plàstica.

Per què és important?

En els últims anys la contaminació per plàstic del nostre arxipèlag i territoris ha augmentat a ritmes dramàtics, evidenciant una situació d'urgència ambiental. El sector turístic té el poder de consolidar les Illes Balears com un territori lliure de plàstics d'un sol ús, d'acord amb les noves i pioneres lleis de residus a nivell local i europeu, així com el Pla Integral de Turisme de les Illes Balears 2015-2025  per un destí amb bandera de turisme sostenible que beneficiarà a tots: l'economia local, els ecosistemes marins i terrestres, les poblacions locals i els visitants.

Què significa ser un “Plastic Free Guardian”?

La Certificació Plastic Free Balearics reconeix una empresa com Plastic Free Guardian i li otorga de 1 a 5 estrelles quan elimina o redueix de les seves operacions o de la seva activitat comercial:

  • Els plàstics d'un sol ús prohibits per la Llei de Residus Balear 8/2019 i la Directiva Europea 904/2019 relativa a la prohibició dels plàstics d'un sol ús

  • Els plàstics que contaminen més les nostres platges segons estudis científics (productes Bandera Vermella) i quan,

  • Introdueix Alternatives Honestes per substituir els plàstics d'un sol ús, és a dir productes o processos que tenen menor o zero impacte ambiental.


Descarrega la nostra brochure per veure més detalls.

Vull apuntar-me! Què haig de fer?

Per obtenir la Certificació Plastic Free Balearics has de seguir els següent passos:

  • Omplir el formulari de sol·licitud clicant a la teva illa i una coordinadora regional t'enviarà un formulari de diagnòstic per omplir.

  • Després de rebre, analitzar i verificar el teu diagnòstic rebràs un informe amb els resultats, un toolkit amb contingut i eines per ajudar-te a comunicar els teus assoliments, i el teu certificat Plastic Free Guardian.

Quant temps triga el procés?

L'anàlisi del diagnòstic pot trigar d'un a dos mesos depenent de la demanda d’empreses que hi hagi.

 

La Certificació es renova anualment per reflectir els passos que dóna una empresa reduint els impactes dels residus plàstics. Si una empresa desitja renovar la certificació en menys d'un any és possible sol·licitar un nou diagnòstic.

Quins són els beneficis?

Hi ha molts beneficis quan ets Plastic Free Guardian. A més d'aconseguir el compliment de la llei balear i de les directives de la UE, la teva empresa tindrà l'oportunitat de reduir la seva petjada de contaminació plàstica, posant el seu gra de sorra en la protecció i regeneració dels ecosistemes locals i contribuir en el benestar de l'entorn i dels seus habitants i visitants.

 

També hi ha beneficis econòmics pel fet d’eliminar productes de plàstic d'un sol ús innecessaris i optar per alternatives reutilitzables. Al ser Plastic Free Guardian, la teva empresa rebrà un full de ruta personalitzat amb indicadors i propostes per millorar el seu comportament ambiental, a més d'un toolkit per facilitar la comunicació dels assoliments aconseguits.

bottom of page