QUI SOM

00_pfb_blanco.png
Savethemed 2.png
P1014099.JPG

SAVE THE MED

La Fundació Save The Med és una entitat sense ànim de lucre i el seu objectiu principal és la regeneració d’ecosistemes marins de les Illes Balears i el litoral mediterrani. Desenvolupem i apliquem diferents programes i activitats per la reducció de la contaminació per plàstics, l’educació mediambiental i la creació d’àrees marines protegides.

 

El programa Balears Sense Plàstic impulsat per Save The Med, es va iniciar al 2018 amb l’objectiu de donar suport a les empreses per reduir el consum de plàstics d’un sol ús. Vam realitzar un diagnòstic en profunditat a 45 empreses participants de Mallorca. Aquestes dades van permetre la creació de l’Indicador d’Alternatives Honestes als Plàstics (HAPI per les sigles en anglès) que permet mesurar numèricament l’impacte que generen els productes plàstics i els sistemes d’embalatge plàstics d’un sol ús, i comparar-los amb les alternatives honestes de substitució. 

 

Plastic Free Balearics té l’objectiu d’aconseguir una aliança entre parts interessades que permeti a les Balears una declaració d’Illes Lliures de Plàstics d’un sol ús. El nostre propòsit és certificar als socis participants del programa de Mallorca, i amb això contribuir a que Plastic Free Balearics es consolidi com un segell de referència de qualitat ambiental a les Illes Balears i el mediterrani.

Ibiza Preservation.png
IP foto equipo.jpg

IBIZAPRESERVATION

IbizaPreservation és una fundació sense ànim de lucre, que treballa per la protecció, preservació i restauració d’Eivissa i Formentera. Fundada fa més de 13 anys, IbizaPreservation aspira a que les illes siguin models de sostenibilitat, i al fet que la seva riquesa natural sigui considerada un patrimoni vital pel benestar i prosperitat a llarg termini. Promou iniciatives ambientals que identifiquen i implementen solucions duradores per conservar i regenerar els recursos naturals d’Eivissa i Formentera, mitjançant la creació de consensos i aliances entre tots els sectors. 

 

Plastic Free Ibiza y Formentera és un moviment impulsat per IbizaPreservation. Consolidat al 2018, és format per 14 membres principals, organitzacions locals sense ànim de lucre, que tenen per objectiu preservar el medi ambient de les Pitiüses. Junts, els membres creen consciència i promouen pràctiques sostenibles per aconseguir que les illes siguin lliures de plàstics d’un sol ús de cara al 2023.

 

En el marc d’aquest objectiu, a través de Plastic Free Ibiza i Formentera, IbizaPreservation promou un sistema de certificació de reducció de plàstics d’un sol ús entre les empreses pitiüses, focalitzat en el sector HORECA. Llançat per primera vegada el 2019,  ja ha aconseguit certificar a 130 empreses. En el 2020, la fundació va ser seleccionada juntament amb Save the Med de Mallorca en una convocatòria de l’associació Beyond Plastic Med, per desenvolupar Plastic Free Balearics. A través d’aquesta nova certificació conjunta, s’espera inspirar a empreses de tot el territori balear a situar-se a l’avantguarda del desenvolupament de les Illes Balears com un destí turístic altament compromès amb la sostenibilitat.

IBZ_FORM_PF_ENG.png
Plastic Free Ibiza Formentera.jpg

PLASTIC FREE IBIZA AND FORMENTERA

Plastic Free Ibiza y Formentera és un moviment que porta des del 2018 lluitant contra el plàstic d’un sol ús a les illes pitiüses. Impulsat per IbizaPresetvation i format per 14 organitzacions sense ànim de lucre, genera consciència i criteris mediambientals per lluitar contra el plàstic a les nostres illes. 

 

Amics de la Terra, One Planet One Life, Think Ma World, Associació de Voluntaris d’Eivissa, For The Planet, Cleanwave, GEN-GOB, Ibiza Fénix, Ibiza Limpia, IbizaPreservation, Posidonia Green Project, Fundación Deixalles, Noctiluca Asociación, Fundación Deixalles y Fundación Conciencia són les organitzacions que conformen aquest moviment. Entre tots, ofereixen solucions per la reducció i eliminació de plàstics d’un sol ús a les llars, empreses i institucions públiques, mitjançant accions i campanyes de sensibilització, educació ambiental i la certificació de les empreses compromeses en la lluita contra el plàstic d’un sol ús.

 

La certificació Plastic Free Balearics és un pas més cap a l'objectiu final que porta perseguint el moviment. Amb unes 130 empreses certificades des del llançament de la certificació el 2019, aconseguir una aliança a nivell balear és una gran oportunitat per donar-li valor a la sostenibilitat en les empreses de les illes. Gràcies a aquesta nova certificació, les empreses del sector HORECA podran posicionar-se i desenvolupar-se com a destinacions turístiques amb un valor afegit: la cura del medi ambient a través d’un compromís sòlid i autèntic. 

LOGO DEFINITIU .png
WhatsApp Image 2020-09-17 at 22.26.56 (1

PLASTIC FREE MENORCA

Es tracta d’un projecte promogut per Menorca Preservation per crear un marc de treball comú, coordinat i consensuat entre les diferents entitats de Menorca que duen a terme accions de naturalesa diferent per reduir la contaminació per plàstics a l’illa.

 

L'Aliança es formalitza al setembre de 2020 i està formada per cinc entitats de Menorca amb una trajectòria important en la protecció i preservació de l’entorn, i que, mitjançant l’Aliança, sumen forces aquest cop per lluitar contra el plàstic d’un sol ús. Es tracta de Menorca Preservation, Institut Menorquí d‘Estudis, el GOB Menorca, l’Associació Leader Illa de Menorca i Per la Mar Viva. A més, el projecte compta amb el finançament de la Fundació Marilles. 

 

A Menorca, aquest 2021 vam iniciar la certificació plastic free per empreses. Comptar amb l’experiència de les iniciatives desenvolupades amb anterioritat a la resta de les Illes Balears, i en un sector tan important per la nostra economia com l’HORECA, és per nosaltres un gran suport. També ens atrau la idea que totes les Balears tinguin la mateixa certificació -almenys pel sector HORECA-, creant un criteri comú per totes les empreses de l’arxipèlag,  evitant divergències entre les illes i identificant-nos com un territori unit contra el plàstic.